ANP9 mrt '11 15:40

'Hogere resultaten verwacht voor Grontmij'

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Grontmij heeft naar verwachting in 2010 de omzet en het bedrijfsresultaat verhoogd in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit een peiling onder analisten door ANP-Reuters. Grontmij maakt donderdag voorbeurs de cijfers over 2010 bekend.

De omzet komt naar verwachting uit op 895 miljoen euro tegen 800 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) stijgt naar verwachting met 9 procent tot 48,6 miljoen euro.

Grontmij sprak zelf voor heel 2010 een ebita-verwachting uit van 43 tot 46 miljoen euro. Voor de omzetontwikkeling werden geen prognoses uitgesproken.

Marktomstandigheden

Analisten zullen bij de cijferpublicatie van Grontmij onder meer letten op opmerkingen over de marktomstandigheden en wat het effect zal zijn van de overheidsbezuinigingen.

SNS Securities verwacht niet dat Grontmij een concrete prognose zal uitspreken voor 2011.

Grontmij rondde in oktober vorig jaar de overname af van de Franse branchegenoot Ginger. Topman Sylvo Thijsen zei in november tegen ANP-Reuters de komende zes maanden grote overnames uit te sluiten. Kleinere overnames zijn nog wel mogelijk, aldus Thijsen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen