ANP23 sep '11 09:57Aangepast op 23 sep '11 11:07

Banken boeken voortgang in beloningsbeleid

ANP Xtra
ANP Xtra

AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse banken hebben aanmerkelijke voortgang geboekt in de uitvoering van de beloningsprincipes van de Code Banken, de zelfgemaakte afspraken over risicobeheer en verantwoord beloningsbeleid. Dat meldde de Commissie Code Banken vrijdag in een tussentijdse rapportage.

Volgens de commissie lopen vooral de grotere banken voorop met het toepassen van de regels en de transparantie die zij hierover naar buiten brengen.

,,Het belangrijke principe dat het variabele deel van de beloning van een lid van de raad van bestuur het vaste salaris niet mag overstijgen, wordt door alle grotere Nederlandse banken volledig toegepast'', aldus de commissie. Een meerderheid van alle banken geeft bovendien aan dat het totale inkomen van de bestuursleden onder het gemiddelde van vergelijkbare functies binnen en buiten de sector ligt.

De commissie is kritisch ten opzichte van de dochters van kleinere buitenlandse banken. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) liet weten deze leden aan te sporen om de Code Banken volledig toe te passen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen