ANP21 sep '11 10:43

Debat begint met sneer Wilders naar PvdA

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer zijn woensdag begonnen met een sneer van PVV-leider Geert Wilders naar de PvdA. Vlak voor PvdA-fractievoorzitter Job Cohen aan zijn bijdrage wilde beginnen, wees Wilders erop dat het een goed gebruik is dat de leider van de grootste oppositiepartij als eerste het woord voert.

Volgens Wilders is dat SP-leider Emile Roemer en niet de ,,grootste gedoogpartij'' van het kabinet, zoals hij de PvdA typeert. Wilders wilde een hoofdelijke stemming over zijn ordevoorstel. Maar daarvoor kreeg hij geen steun.

Cohen noemde Wilders in een reactie een slimme en goede debater. ,,Maar met dit geschreeuw haalt u uzelf, deze Kamer, maar vooral ook uw kiezers omlaag. U kiest ervoor dit kabinet mogelijk te maken. U en alleen u kunt ervoor kiezen dit kabinet ten val te brengen, vandaag nog. De rest is gewoon geschreeuw om uw eigen ongemak te camoufleren'', aldus Cohen.

Roemer noemde de actie van Wilders een ,,opzetje voor het NOS Journaal''. Volgens GroenLinks-leider Jolande Sap was het alleen een poging om de aandacht af te leiden. Er is maar één grote gedoger en dat is Wilders, aldus Sap.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen