ANP29 mei '11 19:29

VVV handhaaft zich in slotminuten

VENLO (ANP) - VVV-Venlo heeft zich in een week tijd verzekerd van een nieuw stadion en nog een seizoen eredivisie. Beide successen misten echter overtuiging en glans. De Limburgers hadden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie de grootste moeite met FC Zwolle. Na de 2-1 zege in Zwolle afgelopen donderdag bleef VVV zondag in de eigen Koel met de grootste moeite op de been: 2-2.

Bálàzs Toth (VVV) en Sjoerd Ars (Zwolle) benutten beiden voor rust een strafschop. Nassir Maachi bracht de gasten opnieuw op voorsprong, maar Ahmed Musa redde de thuisclub in de slotminuten. VVV eindigde het duel met negen man, na rode kaarten voor Toth (twee keer geel) en Michael Timisela (zware overtreding).

In Venlo had VVV het moeilijk. Zwolle moest aanvallen en deed dat ook. De ploeg van de fanatiek coachende Art Langeler kwam na 24 minuten verdiend op voorsprong. Arts bleef van elf meter koel: 0-1. Op slag van rust kwam het slap spelende VVV langszij. Ook Toth hield vanaf de strafschopstip zijn zenuwen in bedwang: 1-1. Opvallend was dat arbiter Eric Braamhaar beide keren de veroorzaker van de strafschop (VVV-verdediger Michael Timisela en Zwolle-doelman Diederik Boer) met geel strafte, en niet met rood.

Voorsprong Zwolle

Na een uur kwam Zwolle opnieuw op voorsprong. Maachi zette een een-twee met Bram van Polen op en rondde vrij voor doelman Dennis Gentenaar beheerst af: 1-2. De volgende klap voor de thuisclub kwam zeven minuten later. Aanvoerder Toth pakte zijn tweede domme gele kaart en kon vertrekken. VVV wankelde, Maachi raakte nog een keer het zijnet.

In de slotfase ging het toch mis voor Zwolle. Zoals de ploeg in de reguliere competitie de titel en promotie in de slotfase verspeelde, zo ging het zondag opnieuw in het zicht van de haven mis. Musa liet De Koel ontploffen en dompelde Zwolle in rouw.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen