ANP19 sep '11 07:21

FNV velt oordeel over pensioenakkoord

AMSTERDAM (AFN) - De federatieraad van de FNV buigt zich maandag opnieuw over het pensioenakkoord dat vakbeweging, werkgevers en kabinet in juni sloten.

Tijdens een vergadering een week geleden slaagde de federatieraad er niet in tot een gemeenschappelijk standpunt te komen. Van de 19 vakbonden hadden er 3 zeer grote problemen met het akkoord. Samen vertegenwoordigen zij de meerderheid in de federatieraad. FNV Bondgenoten en Abvakabo zijn nog steeds tegen, maar FNV Bouw stemde zaterdag alsnog in.

De laatste bond kan zich vinden in de toezeggingen die minister Henk Kamp (Sociale Zaken) afgelopen week deed om de FNV over de streep te trekken. Daarmee is een meerderheid binnen de vakcentrale voor de afspraken met de werkgevers en de regering over de toekomst van de oudedagsvoorziening. Als maandag de vakcentrale instemt, is de laatste horde van het akkoord genomen.

De vakcentrales CNV en MHP stemden eerder al in met het akkoord, maar het was geen volmondig ja. Zo wilde ook het CNV dat het voor mensen met een laag inkomen mogelijk moet blijven eerder te stoppen met werken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen