ANP24 mei '11 12:21

'Omzet en winst Aalberts omhoog na overname'

AMSTERDAM (AFNP) - De overname van Lamers zal de omzet van Aalberts dit jaar nog met zo'n 5 procent doen stijgen. De omzet van de divisie Industrial Services gaat met 19 procent omhoog, denken analisten van Royal Bank of Scotland. Volgens hen zal de aankoop ook de winst per aandeel met 5 procent omhoog brengen, terwijl de operationele winst eveneens met 5 procent stijgt.

Aalberts kondigde dinsdag voorbeurs de overname van het Nederlandse Lamers aan, een bedrijf dat actief is in het ontwikkelen, produceren, assembleren en testen van systemen voor de regeling en distributie van gassen en chemicaliën. Lamers heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 90 miljoen euro.

RBS berekent een overnameprijs van circa 80 miljoen euro. Volgens analist Thijs Hollestelle van ING, die een aantal belangrijke voordelen en synergieën in de overname ziet, betaalde Aalberts eerder tussen de 95 en 105 miljoen euro voor Lamers. Volgens Hollestelle voegt de overname ook meer toe aan de winst van Aalberts. Hij verwacht een stijging van de nettowinst van 7 procent.

Waardering

Beleggers hadden dinsdag waardering voor de acquisitie van Aalberts. Het aandeel steeg 0,6 procent en noteerde rond het middaguur op 15,69 euro.

RBS hanteert een buy rating voor Aalberts met een richtprijs van 15,50 euro. ING heeft een hold-advies met een richtprijs van 14,70 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen