ANP10 mei '11 15:01

Hogere opening verwacht op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street openen dinsdag naar verwachting met winst. De sterke groei van de Chinese export voedt het vertrouwen over de kracht van de internationale economie.

De handel wordt verder gestimuleerd door de overname door softwaregigant Microsoft van internettelefoniebedrijf Skype. Microsoft koopt het bedrijf voor 8,5 miljard dollar van investeringsmaatschappij Silver Lake. Daarmee is Skype de duurste aankoop ooit van het softwarebedrijf.

China maakte dinsdag bekend dat de export in april met bijna een derde is gestegen tot het recordniveau van ruim 155 miljard dollar. Het handelsoverschot van het land groeide daardoor tot het hoogste niveau van de afgelopen vier maanden.

Import- en exportprijzen

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid bleek dat de importprijzen in de Verenigde Staten vorige maand met 2,2 procent zijn gestegen. De prijzen van exportgoederen gingen met gemiddeld 1,1 procent omhoog. Beide stijgingen waren iets groter dan economen hadden verwacht.

Een half uur na opening van de beurzen komen cijfers over de voorraden en verkopen van Amerikaanse groothandels in maart naar buiten.

Drie kwartier voor aanvang wezen de futures op de Dow-Jonesindex, de S&P 500 en de Nasdaq op openingswinsten van ongeveer 0,5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen