ANP10 mrt '11 08:11

Fors meer winst en omzet voor Deutsche Post

FRANKFURT (AFN) - Het Duitse logistieke concern Deutsche Post DHL heeft de winst en omzet over het afgelopen jaar flink kunnen opvoeren, geholpen door een groei van de transportvolumes en hogere posttarieven. Het bedrijfsresultaat ging met 50 procent omhoog tot 2,2 miljard, ruim boven de eerdere voorspelling van de onderneming. Dat heeft Deutsche Post donderdag bekendgemaakt.

Afgelopen november had het concern zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat al naar boven bijgesteld tot 2 à 2,1 miljard euro. De omzet steeg in 2010 met 11,4 procent, van 46,2 miljard euro in 2009, tot 51,5 miljard euro. De nettowinst verviervoudigde tot 2,5 miljard euro. Deze winstsprong werd deels veroorzaakt door een boekwinst op de verkoop van het belang in de Duitse Postbank.

,,Onze sterke prestaties in 2010 laten duidelijk zien dat wij ons in een vroegtijdig stadium goed hebben gepositioneerd om te kunnen profiteren van de economische ommezwaai'', aldus Deutsche Post-topman Frank Appel in een toelichting. Hij verwacht voor dit jaar een verdere groei van de winst en omzet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen