ANP19 sep '11 12:08

TNT Express: sneller wegtransport Azië

HOOFDDORP (AFN) - TNT Express heeft na een testfase van een jaar zijn netwerken voor wegtransport in China en Zuidoost-Azië geïntegreerd. Met de integratie kan het bedrijf pakketjes binnen 2 tot 5 dagen over de weg vanuit Guangzhou in China naar 127 bestemmingen in Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Singapore bezorgen. Dit maakte TNT Express maandag bekend.

Wegtransport is tot 50 procent goedkoper dan luchttransport. Met de integratie van de wegtransportnetwerken is de vracht in Azië nog maar 1 tot 3 dagen langer onderweg.

Het nieuwe geïntegreerde transportnetwerk is bedoeld voor klanten binnen Azië die hun pakketjes volledig over de weg laten vervoeren. Dankzij de integratie van de twee netwerken kunnen pakketjes van China naar Zuidoost-Azië en vice versa voortaan gedurende de hele reis via de computer worden gevolgd door de klanten, aldus een woordvoerder.

Ook is TNT nu voor wegtransport in staat om op deze handelsroutes vooraf een exacte bezorgdatum aan te geven. Tot nu toe was deze service alleen binnen China beschikbaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen