ANP12 mei '11 13:57

Brunel wordt optimistischer

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van grote opdrachten in de energiesector en van sterke groei van de activiteiten in Duitsland. Voor heel 2011 wordt nu een omzetgroei van minstens 20 procent verwacht, zo liet het bedrijf donderdag weten bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Brunel zag de omzet afgelopen kwartaal met 36 procent groeien ten opzichte van een jaar eerder, tot 227,4 miljoen euro. De brutowinst groeide met bijna een derde tot 46,4 miljoen euro.

Het sterke begin van het jaar maakte Brunel nog optimistischer dan het bedrijf in maart al was. Toen werd een omzetgroei van minstens 15 procent voorspeld.

Australië

Brunel haalt een groot deel van zijn omzet uit de levering van gespecialiseerd personeel aan de internationale olie- en gasindustrie. Dankzij grote projecten in Australië steeg de omzet van deze divisie in het eerste kwartaal met 41 procent tot 147 miljoen euro.

In Duitsland stegen de opbrengsten ook met ruim 40 procent, tot 35 miljoen euro. Op de Nederlandse markt waren de opbrengsten van Brunel met 38 miljoen euro 18 procent hoger dan een jaar eerder.

Slag om de arm

Ondanks de hogere groeiverwachting hield topman Jan Arie van Barneveld enige slagen om de arm. Zo neemt de groei van de divisie Energie in het tweede kwartaal waarschijnlijk af, door de beëindiging van projecten. In de tweede helft van het jaar beginnen er nieuwe projecten, maar de ervaring leert dat daarbij enige vertraging kan ontstaan, waarschuwde hij.

Van Barneveld liet verder weten voorzichtig te zijn over de ontwikkelingen op de Nederlandse markt. Daarnaast voelt Brunel de komende kwartalen de gevolgen van de moeilijke marktomstandigheden in Kazachstan en van het stilvallen van de activiteiten in Libië, stelde hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen