ANP9 mei '11 02:11

Groot feest in Enschede na winst Twente

ANP
ANP

ENSCHEDE (ANP) - Zo’n 15.000 FC Twente-fans hebben zondagavond de bekerfinale tegen Ajax op de Oude Markt in Enschede op grote beeldschermen gevolgd. Direct na het laatste fluitsignaal barstte in Enschede een groot feest los.

,,Een uitzinnige feestvreugde'', aldus een woordvoerster van de gemeente. De gemeente had een heel programma op touw gezet met veel muziek. Al vroeg in de middag trokken de fans naar de binnenstad van Enschede. ,,En het is gelopen zoals we hadden gehoopt.''

Volgens een woordvoerder van de politie was het feest tegen middernacht nog steeds in volle gang. Op tien aanhoudingen na - voor onder meer het aansteken van fakkels - vonden er geen noemenswaardige incidenten plaats.

Spelersbus

De spelersbus van de Tukkers keerde zondagavond niet terug naar Enschede. De selectie en de staf vierden de overwinning buiten de regio, zo liet de ploeg via Twitter weten. Een huldiging in Enschede was niet aan de orde. De club wil zich concentreren op de kampioenswedstrijd van komende zondag, opnieuw tegen Ajax. Bij een gelijkspel is Twente kampioen.

Wel houdt de politie de situatie bij de A1 in de gaten, waar mensen mogelijk terugkerende supporters uit Rotterdam willen onthalen. Toen op zaterdag de spelersbus van FC Twente naar Rotterdam vertrok, had zich een grote menigte bij viaducten en langs de kant van de snelweg verzameld om de spelers uit te zwaaien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen