ANP9 mrt '11 15:59

AEX zakt licht in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam zakte woensdagmiddag licht in het rood, na een lagere opening op Wall Street. De oplopende olieprijs gaf beleggers reden tot zorg.

De AEX-index noteerde tegen vier uur 's middags een verlies van 0,1 procent op 366,04 punten. De MidKap-index voor middelgrote fondsen daalde 0,1 procent tot 642,43 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 0,6 procent omlaag.

Bank en verzekeraar ING is begonnen met de verkoop van de Amerikaanse internetbank ING Direct USA. Volgens de krant The New York Post is de maximale verkoopsom 10 miljard dollar. ING ging 1,9 procent omhoog. Aegon won 1 procent. In de MidKap klom SNS Reaal 3,3 procent.

Olie

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 105,30 dollar. Het oliekartel OPEC zei dinsdag een productieverhoging te overwegen om de gedaalde productie in Libië te compenseren, maar een bestuurder van de OPEC zei woensdag er geen vergadering zal worden gepland.

Portugal veilde woensdag met succes voor 1 miljard euro aan staatsobligaties, maar moest daarop wel een forse rente bieden. Volgens Portugal is deze hoge rente op de lange termijn onhoudbaar. Dat kan betekenen dat het land moet aankloppen voor noodhulp.

Brandstoftoeslag

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM won 1,8 procent. Het bedrijf gaat de brandstoftoeslag verhogen.

Kabelbedrijf TKH steeg 3 procent. Het bedrijf kwam woensdag met cijfers over 2010 die de verwachtingen van analisten overtroffen. Ook was TKH positief gestemd over de ontwikkelingen dit jaar.

EADS

Het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS steeg in Parijs 0,9 procent. Het moederbedrijf van vliegtuigbouwer Airbus heeft over 2010 een winst behaald van 553 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een verlies geleden van 763 miljoen euro.

De euro noteerde een stand van 1,3900 dollar. Bij het sluiten van de handel dinsdag was de euro 1,3910 dollar waard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen