ANP2 mei '11 18:30Aangepast op 2 mei '11 18:46

VastNed Retail heeft last van zwakke economie

ANP
ANP

ROTTERDAM (AFN) - VastNed Retail heeft last van de slechte economische omstandigheden. Het resultaat liep in het eerste kwartaal terug en het bedrijf voorziet slechts een beperkte stijging van de winst over heel 2011. Dit bleek maandag bij de publicatie van de kwartaalresultaten door het bedrijf.

VastNed Retail haalde een direct resultaat van 16,8 miljoen euro, tegen 17,1 miljoen euro in de eerste maanden van 2010. Het direct resultaat is de winst uit de verhuur van vastgoed. De bezettingsgraad stond eind maart op 95,2 procent.

,,In het eerste kwartaal zagen we het direct resultaat per aandeel fractioneel dalen. Met name de nog steeds matige economische ontwikkelingen in vooral Spanje maken dat het financieel aantrekkelijk verbeteren van de bezettingsgraadlastig blijkt'', aldus bestuursvoorzitter Reinier van Gerrevink.

Als de economie verbetert en VastNed succesvol is met het doen van een aantal aankopen zal het direct beleggingsresultaat een ,,fractionele stijging'' laten zien ten opzichte van 2011. Daarbij zijn de kosten voor beëindiging van het managementcontract voor VastNed Offices/Industrial (O/I) nog niet meegenomen. VastNed O/I gaat fuseren met Nieuwe Steen Investments.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen