ANP31 okt '11 09:35

'Zorgen track record Aalberts overdreven'

AMSTERDAM (AFN) - Aalberts Industries maakte maandag bekend dat oprichter Jan Aalberts opstapt als bestuursvoorzitter. Zorgen dat daardoor het track record van de onderneming in gevaar komt, zijn volgens Rabobank schromelijk overdreven. ,,Toch zullen de aandelen vandaag dalen door die zorgen.''

De bank wijst erop dat Aalberts' opvolger, operationeel directeur Wim Pelsma, al sinds 1999 bij het bedrijf werkt. Jan Aalberts droeg de afgelopen jaren al steeds meer taken en bevoegdheden aan Pelsma over.

Jan Aalberts blijft aan zijn bedrijf verbonden als 'president' en zal betrokken blijven bij onder meer grote overnames en de onderhandelingen met banken. Het nieuws heeft in de ogen van de Rabobank dan ook ,,weinig invloed op de dagelijkse gang van zaken bij Aalberts, maar het geeft wel de gewenste duidelijkheid aan de markt.'' De buitenwereld vroeg zich al jaren af wie Jan Aalberts zou opvolgen.

Rabo heeft een 'buy'-advies en een koersdoel van 16 euro voor Aalberts, dat rond half tien 1,6 procent verloor tot 12,89 euro. De MidKap-index leverde op dat moment 0,9 procent in tot 492,03 punten.

Gerelateerde artikelen