ANP24 mei '11 09:01Aangepast op 24 mei '11 09:36

Vattenfall verkoopt exploratiebelangen Nuon

AMSTERDAM (AFN) - Het Zweedse energieconcern Vattenfall verkoopt exploratie- en productieactiviteiten van dochterbedrijf Nuon in de Noordzee voor 300 miljoen euro aan Tullow Oil. Dat heeft Vattenfall dinsdag bekendgemaakt.

De overeenkomst betreft de belangen van Nuon Exploration & Production in 35 producerende gasvelden in het Nederlandse deel van de Noordzee en belangen in een verwerkingsinstallatie en pijplijn in Den Helder. Met de verkoop wil Vattenfall zich meer op haar kernactiviteiten richten. Ook is de transactie erop gericht financiële stabiliteit te creëren voor noodzakelijke investeringen.

Beide partijen verwachten de transactie de komende zes weken af te ronden. Nuon verwierf de gasvelden in juni 2008 via de overname van Burlington Resources Netherlands.

Tullow heeft belangen in meer dan negentig exploratie- en productielicenties in 22 landen. De groep richt zich op de regio's Afrika, Europa, Zuid-Azië en Zuid-Amerika. Tullow Oil heeft een notering op de beurzen van Londen en Dublin.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen