ANP11 dec '11 13:21

Kerken in Almelo staan stil bij schietpartij

ALMELO (ANP) - De verschillende kerken in Almelo hebben zondagochtend stilgestaan bij de schietpartij in winkelcentrum De Schelfhorst waarbij een 18-jarige medewerkster van de C1000 werd gedood.

Dat blijkt uit een belrondje dat het ANP zondagochtend heeft gemaakt langs de verschillende gemeenschappen in de stad. Voorgangers besteedden aandacht aan het incident in de preek of de gebeden. ,,Mensen weten wel dat dit soort dingen soms gebeurt’’, stelt predikant Dick van Bart van de Protestantse Gemeente Almelo. ,,Maar als het in je eigen wijk gebeurt, komt het opeens heel dicht bij.’’ Zijn kerk, die vlak bij het winkelcentrum ligt, was ook betrokken bij de slachtofferhulp die vrijdag en zaterdag aan betrokkenen werd gegeven.

Dat geldt ook voor voorganger J. Hofstra van het Apostolisch Genootschap. ,,We hebben aan het begin van de eredienst uitgebreid stilgestaan bij die vreselijke gebeurtenis’’, stelt hij. ,,De kerken zoeken bij dit soort calamiteiten ook altijd contact met elkaar om elkaar bij te staan waar mogelijk.’’

Vreselijk gebeurtenis

Mgr. Woolderink van de Rooms-Katholieke Kerk heeft de schietpartij in het winkelcentrum heel nadrukkelijk genoemd in de voorbeden tijdens de zondagsdienst. ,,Mensen hebben er behoefte aan te bidden voor de nabestaanden en de slachtoffers die er getuige van geweest zijn’’, stelt de pastoor van de St. Georgiusbasiliek en de St. Jozefkerk in Almelo.

Een woordvoerder van Baptistengemeente De Bron in Almelo laat zondag weten dat de raad van de kerk nog overlegt over hoe de gemeente kan inspelen op de gebeurtenis. ,,Wij willen mogelijk nog een aparte bijeenkomst gaan beleggen om met onze baptisten stil te staan bij deze vreselijke gebeurtenis’’, stelt hij.

Gerelateerde artikelen