ANP11 mei '11 09:44Aangepast op 11 mei '11 11:18

Wolters Kluwer in lijn met verwachtingen

AMSTERDAM (AFN) - De herhaling van de verwachting voor 2011 door Wolters Kluwer was in lijn met de verwachtingen van SNS Securities. Dat stelde het effectenhuis woensdag in een reactie.

De uitgever rekent in 2011 op een ebita-marge van 20,5 à 21 procent, een vrije kasstroom van meer dan 425 miljoen euro en een winst per aandeel van 1,50 à 1,55 euro. In 2010 bedroeg de winst per aandeel 1,48 euro. ,,Deze herhaling was verwacht'', aldus analist Michel Veul van SNS.

Ook de bekendmaking van Wolters Kluwer dat de trends van eind 2010 door wisten te zetten en de kostenbesparingen op koers liggen, kwamen niet onverwacht. De onderliggende activiteiten van Wolters Kluwer tonen volgens Veul geleidelijk verbetering.

Op stoom

Analiste Margo Joris van KBC Securities concludeerde dat Wolters Kluwer op stoom komt. De terugkeer van de groei bij de cyclische producten was het meest positieve punt in het handelsbericht, aldus Joris. De groei bij Tax & Accounting viel wat lager uit dan de analiste had verwacht.

Joris wees erop dat Wolters Kluwer in de afgelopen jaren minder sterk is gegroeid dan zijn concurrenten. Het bedrijf moet volgens haar echter in staat zijn die trend om te buigen. ,,De huidige portfolio moet het bedrijf in staat stellen aan te haken en een autonome groei te bereiken die in lijn is met de markt.''

Beleggers leken het vertrouwen in Wolters Kluwer te delen. Woensdag om 11.00 uur noteerde het aandeel 2,6 procent hoger op 16,34 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen