ANP13 mei '11 13:06Aangepast op 13 mei '11 13:51

Akkoord over reorganisatie MSD-Organon

ANP
ANP

OSS (AFN) - Er is definitief overeenstemming over de reorganisatie bij de onderzoeksafdeling van MSD-Organon in Oss. De ondernemingsraad is donderdag akkoord gegaan met het zogenoemde 'Plan B' voor de reorganisatie.

Ook de raad van commissarissen heeft ingestemd met het besluit. De directie van het bedrijf gaat de plannen nu uitvoeren, aldus een persverklaring van de partijen vrijdag.

Op 1 juli komt er een ontwikkelingscentrum in Oss (Development Center Oss, DCO), dat zich gaat bezighouden met de ontwikkeling van medicijnen voor opkomende markten. Op deze manier wordt de kennis en expertise die in Oss aanwezig is deels behouden. De research binnen MSD wordt gestopt.

Plan B

Volgens 'Plan B' gaan ruim vijfhonderd banen bij de afdeling research & development verloren. Aanvankelijk wilde MSD alle duizend banen schrappen, maar daar wist de ondernemingsraad van MSD-Organon gedeeltelijk een stokje voor te steken. Dat kostte wel een jaar van discussies, rechtszaken en demonstraties.

,,Ik ben erg blij dat na alle aanvankelijke scepsis en tegenstand nu alle partijen de voordelen van Plan B onderkennen en het actief ondersteunen'', aldus Joep Pluymen, directievoorzitter van MSD-Organon. Het bedrijf meldt dat vanaf volgende week maandag alle medewerkers worden geïnformeerd over hun persoonlijke situatie en het sociaal plan.

Life Sciences Park

De betrokken partijen zeggen verder te hopen dat het besluit over het DCO bijdraagt aan een positieve beslissing over het opzetten van een Life Sciences Park in Oss. Hier zouden, rondom het centrum van MSD-Organon, nieuwe activiteiten kunnen worden opgezet, eveneens rond de farmaciebranche.

Vooruitlopend op deze beslissing belooft MSD-Organon na 1 juli een zogenoemde 'warme sluiting' uit te voeren. Apparatuur in laboratoria wordt onderhouden en is dan klaar om direct te worden gebruikt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen