ANP12 dec '11 17:49

Ten Have laat zich niet uit over vertrek

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Steven ten Have kon maandag tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van Ajax nog niet zeggen of hij in de nabije toekomst samen met alle andere commissarissen van Ajax wil vertrekken.

,,We zitten zeker niet vast aan het pluche", zei hij. ,,Maar we moeten ook in het belang van Ajax handelen. Dat hebben we altijd als vrijwilligers gedaan. Dat wil niet zeggen dat we geen fouten hebben gemaakt. Maar de intentie is altijd goed geweest."

Rob Been junior, voorzitter van de ledenraad, vroeg Ten Have namens de vereniging Ajax of hij samen met alle commissarissen op korte termijn wil vertrekken. ,,Dat was het vriendelijke verzoek van de ledenraad", zei hij. ,,En de vereniging Ajax is in bezit van 73 procent van de aandelen."

Vertrek Cruijff

Johan Cruijff heeft al laten weten dat hij wil terugtreden als commissaris. ,,Maar dan moeten de andere vier dat ook doen", doelde hij op Ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers.

Als de hele rvc zou besluiten af te treden, dan lijkt de voorgenomen aanstelling van directievoorzitter Louis van Gaal van de baan.

Gerelateerde artikelen