ANP9 dec '11 13:42

Rechtbank straft voor wapencollectie Kerkrade

MAASTRICHT (ANP) - Bernard de V., die volgens justitie het grootste wapenarsenaal in huis had dat ooit in Nederland is gevonden, moet 6,5 jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Maastricht vrijdag beslist. Hij is veroordeeld omdat hij bijna 400 wapens in huis had en 2 kilo cocaïne, softdrugs en een cokepers. Zijn vrouw Zjana T., heeft ook straf gekregen, maar hoeft niet naar de gevangenis.

De vrouw is veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan 17 voorwaardelijk. Die ene maand heeft ze al in voorarrest uitgezeten. Zjana T. moet wel een werkstraf van 240 uur uitvoeren. Zij is veroordeeld voor wapenbezit, maar alleen voor de wapens die in de woning in het zich lagen. Voor alle schiettuig die Bernard de V. had verstopt, krijgt T. geen straf.

De politie vond antitankwapens, mortieren, handgranaten, automatische wapens, hagelgeweren, pistolen, zwaarden en messen. Uit angst voor ruzie met zijn vrouw verstopte De V. een groot deel van de wapens onder meer achter dubbele muren en holle wanden.

Gerelateerde artikelen