ANP25 feb '11 07:12

Kabinet krijgt zesje van ondernemers

ABCOUDE (ANP) - Ondernemers zijn maar matig tevreden over het kabinet-Rutte. In een peiling van mkb-internetsite BusinessCompleet.nl geven zij de huidige regering het rapportcijfer 6,1. Toch wil het gros van de ondernemers bij de Provinciale Statenverkiezingen op een van de coalitiepartijen stemmen.

BusinessCompleet.nl vroeg 1767 ondernemers naar hun politieke voorkeur. De VVD is en blijft favoriet bij ondernemend Nederland. Bijna de helft van de ondervraagden stemt 2 maart op de partij van Mark Rutte. Het CDA is goed voor ruim 6 procent van de stemmen, dat is ongeveer net zo veel als de steun voor de PVV. D66 is met 12 procent de tweede partij voor het bedrijfsleven.

In de verkiezingsprogramma's voor de Provinciale Staten kijken de zakenlieden vooral naar onderwerpen als economie, ondernemersklimaat, mobiliteit en infrastructuur. Op de vraag welke bestuurder zij het meest daadkrachtig vinden, koos een op de drie ondernemers voor premier Rutte. CDA-minister Jan Kees de Jager (Financiën) is goed voor een tweede plaats.

Gerelateerde artikelen