ANP13 mei '11 08:54

Inkomsten en winst TMG gedaald

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Telegraaf Media Groep (TMG) heeft in het eerste kwartaal van dit jaar het resultaat en de inkomsten zien dalen. De opbrengsten uit internet stegen flink, maar wisten de daling van andere inkomstenbronnen niet te compenseren, zo bleek uit cijfers die TMG vrijdag presenteerde.

De operationele winst (ebita) daalde van 10,7 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2010 naar 9,4 miljoen euro. De winstmarge ging terug van 7,6 tot 6,9 procent. De totale opbrengsten zakten met 3,6 miljoen euro (2,6 procent) naar 136,9 miljoen euro. De oplage-inkomsten daalden met 1,5 miljoen euro, maar de internetopbrengsten gingen echter met 6 miljoen (58 procent) omhoog naar 16,4 miljoen euro.

De daling van de winst werd voornamelijk veroorzaakt door lagere advertentie-inkomsten, aldus TMG. Die daalden met 4 miljoen euro (6,6 procent). De stijging van de internetopbrengsten is onder meer het gevolg van de overname van de socialenetwerksite Hyves, eind vorig jaar. Die presteerde volgens TMG naar verwachting.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen