ANP18 nov '11 11:11

Fruitcontainers gaan water over

ROTTERDAM (AFN) - Duizenden koelcontainers met fruit worden voortaan vervoerd over water in plaats van over asfalt. Dat is het resultaat van een vrijdag in Rotterdam gesloten overeenkomst tussen fruitimporteurs en een consortium van binnenvaartondernemingen.

In eerste instantie gaat het om circa 6000 containers per jaar die in de Rotterdamse haven worden aangevoerd en vandaar per binnenschip naar de distributiecentra van de deelnemende importeurs in Barendrecht worden gebracht.

Brancheorganisatie Frugi Venta verwacht dat meer fruitimporteurs gaan meedoen aan het project, waardoor het aantal containers dat van de vrachtwagen naar het binnenschip verhuist, op termijn kan oplopen tot in de tienduizenden.

Steeds meer fruit wordt in zeecontainers aangevoerd. Dat maakt het vervoer vanaf de Maasvlakte bij Rotterdam per binnenschip naar bestemmingen in het achterland gemakkelijker. Die ontwikkeling wordt gesteund door Havenbedrijf Rotterdam en overheden, vooral ook omdat het zorgt voor minder belasting van de weg en minder uitstoot van CO2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen