ANP9 mei '11 19:33

Wall Street op winst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York profiteerden maandag van een opleving in de energie- en grondstoffensector. Koopjesjagers zetten de belangrijkste graadmeters op Wall Street de eerste handelsdag van de week op winst. Net als in Europa stonden financiële fondsen onder druk door zorgen over de schulden van Griekenland.

De toonaangevende Dow-Jonesindex met dertig hoofdfondsen noteerde na ongeveer vier uur handel 0,5 procent hoger op 12.701 punten. De breder samengestelde S&P 500-index won eveneens 0,5 procent tot 1346 punten. Schermenbeurs Nasdaq stond 0,6 procent hoger tot 2844 punten.

De aandelen van grondstofgerelateerde fondsen zaten flink in de lift. Oliebedrijven als Exxon en Chevron profiteerden van een opleving van de prijs van ruwe olie. Die was in de loop van de dag weer boven de 100 dollar per vat uitgekomen. De aandelen wonnen respectievelijk 0,3 en 0,8 procent. Aluminiumproducent Alcoa zag de koers 0,7 procent oplopen.

Sysco, de grootste Amerikaanse levensmiddelengrossier, viel op in de S&P 500. Het aandeel won bijna 12 procent nadat het beter dan verwachte winstcijfers had bekendgemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen