ANP7 mrt '11 07:05

Vooruitblik: 'Meer omzet voor Arcadis'

AMSTERDAM (ANP) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in het vierde kwartaal van 2010 naar verwachting meer omzet behaald. Analisten zullen bij de publicatie van de cijfers vooral letten op de vooruitzichten en de autonome omzetontwikkeling. Arcadis komt voorbeurs met cijfers.

Naar verwachting is de omzet in het vierde kwartaal met ruim 5 procent gestegen tot 510 miljoen euro. De netto operationele winst is licht gedaald tot 22,5 miljoen euro.

In het derde kwartaal is de omzet autonoom met 2 procent gegroeid. De autonome omzetgroei zal in het vierde kwartaal waarschijnlijk in lijn zijn met het voorgaande kwartaal, liet bestuursvoorzitter Harrie Noy in november weten.

Autonome omzetgroei

Over heel 2010 zal de autonome omzet met ,,enkele procenten'' groeien, zei Noy destijds. Arcadis hanteert een doelstelling voor 2011/2013 voor een autonome omzetgroei van 5 tot 7 procent per jaar.

De ebita-marge moet in die periode minstens 10 procent bedragen. Analisten van SNS Securities en KBC rekenen op een ebita-marge van respectievelijk 11,3 en 11,4 procent in het afgelopen kwartaal.

Overnames

Over heel 2010 heeft Arcadis de omzet naar verwachting met 10,5 procent zien stijgen tot 1,97 miljard euro. De netto operationele winst is met 4 procent toegenomen tot 77,4 miljoen euro. Arcadis rekent zelf voor 2010 op een groei van het netto operationele resultaat van nul tot 5 procent.

Naar verwachting zal Arcadis aangeven dat de markten in Europa nog altijd zwak zijn, maar dat in Azië en Zuid-Amerika, met name Brazilië, de orders toenemen. Ook in de Verenigde Staten verbeteren de marktomstandigheden voor Arcadis, verwacht SNS.

De analisten denken verder dat Arcadis dit jaar weer op het overnamepad zal gaan. Noy zei in november vooral naar overnames te kijken in Brazilië, Chili, Azië en het Midden-Oosten. Volgens SNS heeft Arcadis ruim 200 miljoen euro beschikbaar voor acquisities.

Gerelateerde artikelen