ANP11 mei '11 20:05Aangepast op 11 mei '11 21:59

Aardbeving treft zuidoosten Spanje

LORCA (ANP) - Een aardbeving heeft woensdag in het zuidoosten van Spanje zeker tien mensen het leven gekost in de stad Lorca. Dat heeft de Spaanse regering bekendgemaakt. De beving had volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS een kracht van zo'n 5,3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag bij Lorca in de regio Murcia.

De slachtoffers zouden zijn gevallen door instortingen en vallend puin. Oude gebouwen in Lorca zijn zwaar beschadigd. Een klokkentoren stortte in en miste op een haar na een televisieverslaggever van de Spaanse zender TVE, die een interview deed.

Inwoners van Lorca die de beschadigde gebouwen en met puin bedekte straten zijn ontvlucht, hebben zich verzameld op een plein in de stad. De beving was behalve in Lorca ook in de steden Murcia, Cartagena en Albacete te voelen. De Spaanse regering meldde dat militaire hulpeenheden op weg zijn naar het getroffen gebied.

Dodelijke aardbeving

De dodelijke aardbeving werd voorafgegaan door een lichtere beving van 4,4 op de schaal van Richter. Tussen de bevingen zat ongeveer twee uur.

De beving van woensdag is de dodelijkste aardbeving in Spanje sinds 1956. Toen vielen twaalf doden en meer dan zeventig gewonden in de zuidelijke provincie Granada. In 1969 kostte een aardbeving voor de kust van Portugal aan vier mensen in Spanje het leven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen