ANP12 dec '11 14:00

Ajax en commissarissen mogelijk in beroep

AMSTERDAM (AFN) - De nv Ajax en vier commissarissen van de Amsterdamse club overwegen of ze beroep aantekenen tegen de uitspraak die de voorzieningenrechter maandag deed in een kort geding dat Johan Cruijff tegen hen had aangespannen.

De rechter in Haarlem schorste de benoeming van de beoogde directievoorzitter Louis van Gaal en directeur Martin Sturkenboom. Hij vindt dat de aandeelhouders van Ajax zich moeten uitspreken of de ,,lijn van Cruijff'', of ,,lijn van Van Gaal'' moet worden gevolgd.

Ajax wacht vooralsnog met een officiële reactie op de uitspraak van de voorzieningenrechter in het kort geding dat Johan Cruijff en 13 medestanders hadden aangespannen. De Amsterdamse club wil eerst het vonnis bestuderen en komt mogelijk daarna met een verklaring.

De rechter bepaalde dat de voorgenomen benoeming van Martin Sturkenboom en Louis van Gaal moet worden opgeschort, totdat de aandeelhouders hebben duidelijk gemaakt of zij de huidige raad van commissarissen nog steunen. Cruijff noemde de uitspraak ,,een zege voor de voetbalclub Ajax''.

Gerelateerde artikelen