ANP5 dec '11 01:18Aangepast op 5 dec '11 02:27

Felle brand legt loods Nieuwveen in de as

NIEUWVEEN (ANP) - Een grote brand heeft zondagavond laat een loods van een bedrijf in Nieuwveen (Zuid-Holland) verwoest. Na enkele uren blussen had de brandweer het vuur bedwongen. Tijdens de brand vond een aantal explosies plaats. In de loods bleek siervuurwerk te liggen.

Gedurende enkele minuten waren knallen te horen en lichtflitsen te zien, vertelde een woordvoerder van de brandweer. Over de hoeveelheid vuurwerk bestond nog geen duidelijkheid. Ook kon de brandweer nog niet zeggen of het bestemd was voor verkoop. De politie gaat de zaak onderzoeken.

Vanwege de intensiteit van de brand had de brandweer al snel besloten op een flinke afstand te blijven en de loods gecontroleerd te laten afbranden.

Containers

Niemand raakte gewond en de diverse brandweerkorpsen uit de omgeving wisten te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de dichtstbijzijnde boerderij. Daar was twee maanden terug ook al brand geweest.

In de afgebrande loods staan volgens een woordvoerster drie containers. Wat daar precies in zat, is nog onduidelijk. Het bedrijf aan de Blokland in Nieuwveen houdt zich blijkens de website onder meer bezig met afvalverwerking en containerverhuur.

Gerelateerde artikelen