ANP7 dec '11 16:53

Voorlichtingscampagne Europees rekeningnummer

AMSTERDAM (AFN) - Burgers worden begin volgend jaar voorbereid op de invoering van een geïntegreerde Europese betaalmarkt. De Nederlandsche Bank (DNB) start in februari een voorlichtingscampagne. Dit zei de verantwoordelijke programmamanager van DNB, Bernard Jufferman, woensdag tegen het ANP.

Door de invoering van SEPA (Single Euro Payments Area) vervallen de vertrouwde Nederlandse rekeningnummers, en worden ze vervangen door hun Europese tegenhanger IBAN. Elke Nederlandse rekeninghouder heeft al een IBAN, die bestaat uit 18 cijfers en letters. Nu wordt de IBAN alleen gebruikt bij internationale betalingen. Vanaf begin 2013 worden de Nederlandse rekeningnummers afgeschaft en wordt voor alle betalingen binnen de EU alleen de IBAN gebruikt.

,,De aanbesteding voor de voorlichtingscampagne zit nu in een afrondende fase. Hoe de campagne er precies uit gaat zien, weten we nog niet'', aldus Jufferman. Hij wilde wel kwijt dat televisie en radio waarschijnlijk worden ingezet bij de campagne. In navolging van het DNB-initiatief zullen ook de banken hun klanten gaan voorbereiden op de komst van SEPA.

Gerelateerde artikelen