ANP15 dec '11 19:28Aangepast op 15 dec '11 22:32

KNMI: vrijdagochtend in spits glad op de weg

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt dat het vrijdagochtend in de spits glad kan worden op de weg als gevolg van sneeuwval. De waarschuwing geldt voor het midden en zuiden van het land.

Dat heeft het meteorologische instituut donderdagavond gemeld. Deze 'code geel' geldt is de kustgebieden tot ongeveer 10 uur. Maar in het midden en oosten van het land blijft de waarschuwing zeker tot in de loop van de middag van kracht. In Limburg wordt het mogelijk pas na het middaguur glad.

In de noordelijke provincies ondervinden automobilisten volgens het KNMI vermoedelijk geen problemen met gladheid op de weg.

Drukke ochtendspits

De ANWB waarschuwt ook voor een relatief drukke ochtendspits op vrijdagochtend. ,,Maar de hele week staan er al meer files als gevolg van de regen en de harde wind’’, stelt een zegsman. Op vrijdag is de spits doorgaans rustiger dan op andere werkdagen.

Rijkswaterstaat laat weten de situatie op de weg continue te monitoren en indien nodig te strooien op plekken waar het wegdek te glad wordt. Automobilisten wordt aangeraden vooral de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Gerelateerde artikelen