ANP18 dec '11 20:12

Nederlandse activist nog steeds vast in Japan

EPA
EPA

RIJSWIJK (ANP) - De Nederlandse vrijwilliger van Sea Shepherd die vrijdag in Japan werd gearresteerd omdat hij een Japanse dolfijnenjager zou hebben geduwd, zit nog steeds vast. Dat meldde de zus van vrijwilliger Erwin Vermeulen op basis van informatie van de actiegroep.

Vermeulen werd gearresteerd terwijl hij foto's probeerde te maken van het transport van dolfijnen in het Japanse Tajii. Zijn familie heeft nog geen contact met hem kunnen krijgen.

Afgelopen weekend zouden nog meer vrijwilligers van Sea Shepherd zijn gearresteerd. De Japanse politie zou een inval hebben gedaan in het hotel waar de actievoerders verbleven. Daar werden nog 3 á 4 mensen opgepakt, en ook de bagage van Vermeulen werd meegenomen, wist zijn zus te melden.

Ieder jaar vindt in Tajii een dolfijnenjacht plaats. Japan geeft 23.000 vergunningen af aan kustplaatsen om dolfijnen te slachten. Een aantal levende dieren wordt verkocht aan aquaria wereldwijd. Vermeulen was op eigen kosten naar Japan gereisd. Volgens zijn zus hield hij vreedzaam toezicht op het transport en wilde hij alleen beeldmateriaal krijgen.

Gerelateerde artikelen