ANP28 mei '11 20:04

Goud voor zeilersduo Westerhof en Berkhout

MEDEMBLIK (ANP) - Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben zaterdagavond bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik de titel veroverd in de olympische 470-klasse. De tweevoudige wereldkampioenen eindigden in de afsluitende medalrace, met tien boten en dubbele punten, op de tweede plaats achter het Spaanse koppel Pacheco/Betanzos. Die klassering was ruim voldoende om de eindzege in het wereldbekertoernooi te bemachtigen.

Westerhof en Berkhout begonnen zonder hoge verwachtingen aan het jaarlijkse evenement op het IJsselmeer. Door de ziekte van Pfeiffer bij stuurvrouw Westerhof was het duo ruim drie maanden uit de roulatie. In Medemblik maakte het tweetal de internationale rentree, feitelijk alleen om wedstrijdritme op te doen.

Vanaf de eerste dag evenwel 'vlogen' Westerhof en Berkhout ouderwets over het water. Uit voorzorg bleef het koppel in de tweede race wegens te harde wind aan de kant, om overbelasting bij de nog niet topfitte Westerhof te voorkomen. Met een indrukwekkende reeks van 2-1-2-1-1-2 maakte het duo de status van wereldkampioen niettemin meteen weer waar in Medemblik.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen