ANP2 mei '11 08:14

Osama bin Laden in zijn eigen woorden

ISLAMABAD (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama kondigde zondagavond (lokale tijd) de dood van Osama bin Laden aan. Een overzicht van opmerkelijke quotes van de omgebrachte terroristenleider.

,,Allah heeft Amerika geraakt op zijn zwakste plek, en heeft, God zij gedankt, zijn meest waardevolle gebouwen vernietigd.’’ - 7 oktober 2001, na de aanslagen op 11 september op de WTC-torens in New York.

,,Wapens verzamelen om moslims te verdedigen is een religieuze plicht. Als ik wapens verzamel, voer ik die religieuze plicht uit.’’ - December 1998, in een interview in Time Magazine, in antwoord op de vraag of hij ook nucleaire wapens tot zijn beschikking had.

,,De oorlog gaat tussen ons en de Joden. Iedereen die zich achter de Joden schaart, kan niemand verwijten maken behalve zichzelf.’’ - Mei 2002.

,,Wie onze problemen wil oplossen via de Verenigde Naties, noem ik een hypocriet. De Arabische leiders van wie de landen zijn aangesloten bij de VN, zijn ongelovigen.’’ - November 2001, via een videoboodschap op Al-Jazeera.

,,Wij blijven beklemtonen hoe belangrijk de operaties zijn die martelaars uitvoeren tegen de vijand. Die aanvallen beangstigen de Verenigde Staten en Israël als nooit tevoren.’’ - Februari 2003, via een audioboodschap op Al-Jazeera.

,,Wij hebben het recht om wraak te nemen op alle landen die deelnemen aan deze ongerechtvaardigde oorlog tegen ons, inclusief Groot-Brittannië, Spanje, Australië, Polen, Japan en Italië.’’ - Oktober 2003, via een audioboodschap op Al-Jazeera.

,,De jihad gaat door. Altijd. Zelfs als ik er niet meer ben.’’ - September 2001, in een interview met een Pakistaanse krant.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen