ANP5 dec '11 08:39

Weer forse file door haperende matrixborden

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - Automobilisten stonden maandagochtend in een forse file op de A4 van Den Haag naar Amsterdam, omdat de rode kruisen op matrixborden maar niet uitgingen. De file bereikte op het hoogtepunt een lengte van ruim 20 kilometer. De file was tegen het einde van de ochtendspits, rond kwart voor 10, opgelost. Dat meldde de ANWB.

De file stond tussen Rijswijk en Hoogmade. De rode kruisen waren aangezet vanwege een ongeval eerder op de ochtend bij Hoogmade. Volgens Rijkswaterstaat zou bij dat ongeluk mogelijk een schakelkast die de matrixborden aanstuurt geraakt kunnen zijn. Maar de dienst weet dat niet zeker. Volgens de VID is het hoogst onwaarschijnlijk dat zo'n kastje zou zijn geraakt bij het ongeluk.

Rond 08.30 uur lukte het een monteur van Rijkswaterstaat de kruisen handmatig uit te zetten, waarna de file langzaam maar zeker slonk. Door de file raakten ook omliggende wegen en een omleiding via de A44 en de N44 verstopt.

Een week geleden haperden matrixborden ook, toen op de A27 richting Utrecht. Een kabel bleek kapotgetrokken tijdens graafwerkzaamheden, waardoor rode kruisen bleven branden boven de weg tussen Houten en Lunetten.

Gerelateerde artikelen