ANP18 jun '11 12:48Aangepast op 18 jun '11 18:43

Concert at SEA afgelast

RENESSE (ANP) - Het Concert at SEA in het Zeeuwse Renesse is afgelast wegens het slechte weer. De burgemeester van Schouwen-Duiveland Gerard Rabelink heeft dit zaterdag besloten op basis van advies van deskundigen.

De windvlagen en de stevige buien die zijn voorspeld, zijn te sterk om de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen, aldus de organisatie. De festivalorganisatie staat achter de beslissing van de burgemeester. ,,De veiligheid en het comfort van onze bezoekers zijn het belangrijkst'', aldus de organisatie. ,,Er is geen sprake van een calamiteit, maar het zijn veiligheidsoverwegingen'', aldus festivaldirecteur Lesley Grieten.

De organisatie had de afgelopen nacht vanwege de harde wind het podium gedeeltelijk afgebouwd. Er is te weinig tijd om het nu weer op te bouwen, zeker omdat de wind in Zeeland nog steeds ,,behoorlijk stevig'' is, aldus Grieten. Hij zegt te willen voorkomen dat mensen met een kaartje voor niks komen. Het concert zou om een uur zaterdagmiddag beginnen.

Concert at SEA gaat de bezoekers de kaartjes vergoeden. Op de site www.concertatsea.nl is vanaf zondag te zien hoe bezoekers hun geld kunnen terugkrijgen. Het festival is met 40.000 bezoekers per dag uitgegroeid tot een van de grootste in Nederland. De kaarten waren al ruim voor aanvang uitverkocht. De weekendkaarten kostten 50 euro en een dagkaart kostte 30 euro. Het festival begon vrijdag en zou tot zaterdag na middernacht duren.

Gerelateerde artikelen