ANP24 feb '11 11:51

Hyves breidt tv-platform uit met RTL-video’s

AMSTERDAM (ANP) - De collectie video’s op het sociaal tv-platform van Hyves groeit vanaf donderdag met beeldmateriaal afkomstig van RTL Nederland. Hyves.TV begon in september vorig jaar als experiment met uitsluitend video’s van YouTube.

Het internetbedrijf werkt samen met RTL, waardoor Hyvers nu gemakkelijker met hun vrienden fragmenten uit bijvoorbeeld GTST of RTL Boulevard met elkaar kunnen delen.

Hyvers maken behoorlijk veel gebruik van het aanbod video’s op de sociale netwerksite. Per maand trekt de tv-sectie van Hyves 2,5 miljoen unieke bezoekers die per maand in totaal vijftig miljoen video’s zoals muziekclips bekijken. 'Gebruikers hebben positief op het experiment gereageerd en we hebben goed naar hun tips en commentaar geluisterd. Onder meer wilden ze naast YouTube meer bronnen, waaronder RTL’, zegt mede-oprichter van Hyves Floris Rost van Tonningen.

De eerste partner

RTL is de eerste partner waarmee Hyves in zee gaat. RTL verbreedt hiermee zijn bereik en verdient aan de opbrengsten van de reclame die aan de filmpjes voorafgaat. Gebruikers van Hyves.TV kunnen tijdens het kijken door blijven hyven, omdat de filmpjes onderin beeld verschijnen.

De samenwerking met RTL ligt volgens Rost van Tonningen voor de hand. 'Veel RTL-programma’s hebben op Hyves al een grote schare fans. Zo heeft de GTST-Hyves 300.000 aanhangers, X Factor ruim 160.000 en telt RTL Ontbijtnieuws 180.000 vrienden.’

Het RTL-aanbod dat wordt toegevoegd aan Hyves, is sinds donderdag te zien op Hyves.TV. Hyves voert eveneens gesprekken met onder meer SBSBroadcasting en de Nederlandse Publieke Omroep.

Gerelateerde artikelen