ANP25 feb '11 07:57Aangepast op 25 feb '11 08:35

Winststijging voor Accell

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell Group heeft in 2010 zowel de omzet als de winst zien stijgen. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

De winst van Accell dikte met 11 procent aan tot 36,4 miljoen euro. Analisten rekenden op een jaarwinst van 35,3 miljoen euro. De omzet kwam uit op 577,2 miljoen euro waar in doorsnee werd gerekend op opbrengsten van 593 miljoen euro. Ten opzichte van 2009 nam de omzet met 1 procent toe.

Het afgelopen jaar was volgens Accell qua weerbeeld geen gunstig jaar voor de verkoop van fietsen. Het seizoen kwam pas laat op gang vanwege de lange winter. Verder waren mei en augustus zeer natte maanden. Het vierde kwartaal had ook last van kou en sneeuwval, wat eveneens een ongunstig effect op de fietsverkoop had.

Prijsverhogingen

De resultaten van Accell leden onder de algemene economische ontwikkelingen en prijsverhogingen die het bedrijf doorvoerde vanwege de stijging van de Amerikaanse dollar en de Japanse yen. De totale omzet in fietsen daalde mede daardoor licht. Wel werden er meer elektrische en sportieve fietsen verkocht.

Accell verwacht in 2011 een toename van de omzet en het resultaat, onvoorziene omstandigheden daargelaten. Het bedrijf gaat ook dit jaar actief zoeken naar overnames en wil om de verhandelbaarheid te vergroten de aandelen splitsen in de verhouding 1 op 2. De aandelensplitsing moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders.

Gerelateerde artikelen