ANP5 nov '11 16:51Aangepast op 5 nov '11 20:44

Duizenden Italianen betogen tegen Berlusconi

EPA
EPA

ROME (ANP) - Duizenden Italianen zijn zaterdagmiddag in Rome bijeengekomen om te demonstreren tegen het kabinet-Berlusconi. De krant la Repubblica repte over honderdduizenden burgers op het enorme plein voor de Lateraanbasiliek.

De grootste oppositiepartij, de Democratische Partij (PD) van ex-communisten en progressieve katholieken, heeft de betoging georganiseerd, gesteund door andere oppositiepartijen en door de grootste vakbond van het Zuid-Europese land, de CGIL.

Gastspreker bij de manifestatie met als motto 'Een groot land verdient een betere toekomst' was de voorzitter van de Duitse SPD, Sigmar Gabriel. De socaaldemocraat sprak ook enkele zinnen in het Italiaans, toegejuicht door de menigte.

PD-leider Pierluigi Bersani riep progessief Europa op de krachten van de financiële markten aan banden te leggen. De oud-communist riep het Italiaanse volk op zich te bezinnen op de capaciteiten van zijn harde werkers om een nieuw Italië op te bouwen. ,,Berlusconi moet naar huis gaan'', aldus de centrumlinkse oppositieleider.

Gerelateerde artikelen