ANP4 nov '11 09:23

Vastgoedinkomsten Eurocommercial stijgen

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties heeft zijn resultaten in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2011/2012 zien toenemen. Dit maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Het direct resultaat uit investeringen kwam uit op 19,2 miljoen euro, een stijging van 3,8 procent. De huuropbrengsten namen afgelopen kwartaal met 4,9 procent toe naar 38,7 miljoen euro en denettovastgoedopbrengsten stegen met 5 procent naar 33,2 miljoen euro.

Eurocommercial sprak zijn vertrouwen uit dat retailprojecten in Noord-Italië zullen blijven zorgen voor positieve resultaten. Volgens het vastgoedbedrijf is de vrees dat Italië bankroet kan gaan ongegrond. Eurocommercialrondde in september de aankoop af van een groot winkelcentrum in de Noord-Italiaanse regio Lombardije voor 82,5 miljoen euro en heeft een winkelcentrum in aanbouw in Florence. Hiernaast overweegt het een winkelcentrum in de stad Sarzana voor 35 miljoen euro uit te breiden.

Italië is met 41 procent van de nettovastgoedopbrengsten ook zonder de nieuwe projecten al de belangrijkste markt voor Eurocommercial, dat verder actief is in Frankrijk (35 procent) en Zweden (24 procent).

Gerelateerde artikelen