ANP12 dec '11 16:57Aangepast op 12 dec '11 17:15

Virgin zit British Airways dwars met bod BMI

EPA
EPA

LONDEN/FRANKFURT (AFN) - Richard Bransons Virgin Atlantic heeft een bod uitgebracht op de Britse dochteronderneming British Midland International (BMI) van Lufthansa. British Airways (BA) had al eerder een bod op het luchtvaartbedrijf uitgebracht, maar Virgin hoopt dat het tegenbod aantrekkelijker is voor mededingingstoezichthouders, aldus de luchtvaartmaatschappij.

British Airways' eigenaar IAG zei begin november met Lufthansa een principeakkoord te hebben bereikt voor de koop van BMI. Maar een woordvoerster van Lufthansa bevestigde maandag dat er ook een principeovereenkomst ligt met Virgin, dat vorige maand zei nog steeds in gesprek te zijn met de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Ze voegde eraan toe dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland hoopt een definitieve overeenkomst te ondertekenen in de komende paar weken, om de deal vervolgens in het eerste kwartaal van 2012 te kunnen afronden.

,,We zullen kijken naar de kwaliteit van de aanbiedingen en welke de meest aantrekkelijke vooruitzichten voor de toekomst van BMI geeft," zei ze. Lufthansa weigerde verdere details over de biedingen te verstrekken of te laten weten welk bod de voorkeur heeft.

Gerelateerde artikelen