ANP3 nov '11 07:57

CNV: massaontslag ING is ijskoude douche

HOOFDDORP (AFN) - Het massaontslag bij ING is voor de medewerkers een ijskoude douche in gure tijden. Met die stellingname typeert vakbond CNV Dienstenbond donderdag het schrappen van 2000 interne voltijdsbanen bij de bank en nog eens 700 daarbuiten. ,,De bank is gezond en maakt zelfs weer miljarden winst", stelt Ike Wiersinga, bestuurder van CNV Dienstenbond. Het gaat volgens haar om 1700 gedwongen ontslagen.

Met name de wijze waarop ING 10 procent van het personeelsbestand schrapt, kan op weinig steun rekenen van de bond. ,,Wellicht grijpt dit veel te diep in op werkprocessen en komt het klantbelang onder druk te staan", aldus Wiersinga.

Volgens haar staat het aangekondigde beleid van de bank in schril contrast met de slogan van ING: 'medewerkers als sleutel tot succes'. ,,Die slogan is nu een beetje wrang en wordt in één klap te niet gedaan", vervolgt Wiersinga, die tevens een groeiende demotivatie signaleert voor de achterblijvers. ,,Er lijkt voor het personeel maar geen einde te komen aan ontslagen en reorganisaties."

Gerelateerde artikelen