AFN1 apr '16 09:08

Beurs Amsterdam opent flink lager

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is vrijdag duidelijk lager aan de laatste handelsdag van de week begonnen.

ANP
ANP

Ook de andere graadmeters in Europa gingen naar beneden, in navolging van de stevige minnen in Azië. Beleggers zijn in afwachting van het officiële Amerikaanse banencijfer, dat in de middag wordt gepubliceerd.

De AEX-index stond in het eerste handelsuur 1,7 procent lager op 432,61 punten. De MidKap verloor 0,7 procent tot 669,65 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 1,6 procent.

In de Amsterdamse hoofdindex was ArcelorMittal de enige winnaar met een plus van 3,2 procent. Grootste verliezer was ING, dat 2,8 procent verloor, gevolgd door Aegon dat 2,1 procent kwijtspeelde. Boskalis (min 1,2 procent) verwierf een contract van 40 miljoen dollar van Samsung Heavy Industries voor het vervoeren van onderdelen voor het Johan Sverdrup-offshore project voor de kust van Noorwegen.

Fagron

Fagron zakte bij de kleinere bedrijven 1,7 procent. De onderneming heeft weer wat lucht gekregen van haar financiers. Zij verlengden de zogenoemde waiver voor wat betreft de financiële convenanten op de leningen van Fagron tot eind juni. Fietsenfabrikant Accell (onveranderd) gaf aan de onderdelen en accessoiresactiviteiten van Seattle Bike Supply in de Verenigde Staten te verkopen. Er werd geen verkoopsom gemeld.

HAL weet de aandacht ook op zich gericht. De investeerder neemt een belang van 20 procent in webwinkelbedrijf Coolblue, zonder het afgeven van financiële details. Ook werden de jaarcijfers openbaar gemaakt. HAL zag de winst verder oplopen van 557 miljoen naar 630 miljoen euro. HAL zakte 3,4 procent.

Brentolie

De prijs van een vat Amerikaanse daalde met 0,4 procent tot 38,19 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 40,27 dollar per vat.

De euro was 1,1385 dollar waard, tegen 1,1390 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen