AFN6 jun '13 13:53Aangepast op 6 jun '13 14:18

ECB houdt rente op 0,5 procent

Auteur: ANP Nieuws

FRANKFURT (AFN/RTR) - De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft het belangrijkste rentetarief in de eurozone op 0,5 procent.

Dat maakte de ECB donderdag bekend. In mei verlaagde de bank nog het tarief tot de laagste stand ooit.

Economen hadden al verwacht dat de rente deze maand niet zou worden aangepast. ECB-president MarioDraghi zei recent nog dat de economie van de eurozone ,,zeer geleidelijk'' begint te herstellen.

Draghi zal vanaf 14.30 uur een toelichting geven op het rentebesluit en de verwachtingen van de ECB voor de economische ontwikkelingen uit de doeken doen. Volgens marktkenners zal de centralebankpresident waarschijnlijk de groeiverwachting voor de eurozone iets naar beneden bijstellen.

Ingrijpen

Hoewel Draghi zal benadrukken dat er inderdaad wat tekenen van economische stabilisatie zijn, moet hij ook de deur openhouden naar verder ingrijpen van de ECB om de markten niet teleur te stellen.

Mogelijk geeft hij ook meer informatie over de discussie die binnen de ECB wordt gevoerd over een negatief tarief voor de depositorente, waartegen banken hun geld bij de ECB kunnen stallen. Daarnaast zou er binnen de centrale bank ook worden gesproken over meer financieringsmogelijkheden voor het midden- en kleinbedrijf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen