AFN5 jun '13 17:28Aangepast op 5 jun '13 17:48

Shell wil meer tijd voor reductie broeikasgas

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Europa moet de termijn waarin de uitstoot van broeikasgassen met 20 procent verlaagd wordt met 10 jaar verlengen tot 2030.

ANP
ANP

Ook voor het realiseren van de doelstellingen voor duurzame energie moet meer tijd worden uitgetrokken. Dat zei bestuursvoorzitter Peter Voser van Shell woensdag tijdens een bijeenkomst in Londen.

De Europese Unie streeft naar een reductie van 20 procent in 2020 ten opzichte van het uitstootniveau in 1990. Daarnaast moet het aandeel van duurzame energie naar 20 procent van het totaal en moet er efficiënter worden omgegaan met energiebronnen. De Europese Commissie zei in maart dat er na 2020 ongeveer een decennium nodig is om voorbereidingen te treffen voor een mondiaal klimaatakkoord.

Voser pleitte voor het opstellen van 1 doel in plaats van meerdere. ,,Om daadwerkelijk veranderingen tot stand te kunnen brengen is tijd nodig. We maken ons enigszins zorgen over de korte termijn waarin het doel bereikt moet worden'', aldus de topman. ,,Onze voorkeur gaat uit naar 1 doel, het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.''

Voser denkt dat energieleveranciers en consumenten elkaar zullen vinden in de juiste 'energiemix', waarin onder meer de opslag van het broeikasgas CO2, duurzame energie en gas van groot belang zijn.

Gerelateerde artikelen