AFN1 apr '14 22:15

GM huurt expert in voor schadeclaims

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - General Motors heeft een ervaren advocaat ingehuurd.

General Motors-topvrouw Mary Barra. EPA
General Motors-topvrouw Mary Barra. EPA

Die moet de schadevergoedingen vormgeven voor de mensen die slachtoffer zijn geworden van de problemen rond de auto's van GM de afgelopen jaren. Dat zei topvrouw Mary Barra dinsdag toen zij tekst en uitleg gaf in het Amerikaanse Congres over de situatie.

Het gaat om Kenneth Feinberg, die in de VS bekendheid verwierf omdat hij de schadeclaims afhandelde van slachtoffers van de aanslagen op 9/11 en van mensen die hadden geleden onder de olieramp in de Golf van Mexico in 2010. ,,Met zijn kennis en objectiviteit zal hij ons helpen de situatie te evalueren en de beste manier te vinden om verder te gaan'', aldus Barra.

GM maakte maandag bekend nog eens 1,3 miljoen auto's terug te roepen vanwege een technisch mankement aan de stuurbekrachtiging. Het totaal aantal voertuigen dat de afgelopen maanden is teruggehaald naar de garage wegens verscheidene problemen komt daarmee uit op zeker 6 miljoen. Er zouden de afgelopen jaren minstens 13 mensen zijn overleden als gevolg van de technische fouten aan de auto's.

Gerelateerde artikelen