AFN4 nov '13 07:18Aangepast op 4 nov '13 07:38

Ryanair voorziet winstdaling

Auteur: ANP Nieuws

Ryanair verwacht door toenemende concurrentie en de slechte economische omstandigheden in Europa dit boekjaar minder winst te maken dan in het voorgaande jaar.

Dat maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij vanochtend bekend. De prijsvechter verwacht dit boekjaar, dat eind maart afloopt, een winst van 500 tot 520 miljoen euro. Eerder voorspelde het bedrijf een winst die minstens even hoog was als het bedrag van 569 miljoen euro dat afgelopen jaar werd bijgeschreven, hoewel al werd gewaarschuwd dat de winst ook zou kunnen dalen.

In de eerste helft van het boekjaar steeg de winst met 1 procent tot 602 miljoen euro. De omzet van Ryanair nam in het afgelopen halfjaar met 5 procent toe tot 3,3 miljard euro.

Tickets goedkoper
Ryanair verwacht dat er de komende maanden een voorlopig einde komt aan de jarenlange groei van het aantal passagiers dat wordt vervoerd. Tickets worden volgens het bedrijf het komende halfjaar mogelijk ongeveer 10 procent goedkoper, terwijl er minder vliegtuigen worden ingezet om de bezettingsgraad te verbeteren.

Gerelateerde artikelen