AFN9 aug '13 11:34Aangepast op 9 aug '13 19:17

KPN-baas: meegaan in speculatie zinloos

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Bestuursvoorzitter Eelco Blok van KPN verwacht dat de ,,speculaties'' over het bedrijf van de afgelopen weken de komende tijd zullen aanhouden.

Eelco Blok. ANP
Eelco Blok. ANP

Hij roept zijn personeel op daar niet in mee te gaan.

KPN ontving vrijdag een overnamebod van zijn grootaandeelhouder, het Mexicaanse América Móvil. KPN zei het bod zorgvuldig in overweging te nemen maar kan er verder nog niet op ingaan. Onduidelijk is wat een overname voor het personeel zou betekenen.

De Nederlandse telecomreus maakte zelf enige tijd geleden verkoopplannen voor zijn Duitse tak E-Plus aan het Spaanse Télefonica bekend. América Móvil zou volgens marktkenners negatief zijn over de verkoop van die divisie en zou de afgelopen tijd zware druk op het bestuur van KPN hebben uitgeoefend.

Filmpje

,,Richt je vooral op de klant en de excellente dienstverlening'', benadrukte Blok vrijdag in een blog op het intranet van het telecomconcern. De topman begrijpt dat er vragen zijn bij zijn medewerkers en dat ze graag meer zouden willen horen. ,,Zodra dat mogelijk is, zal ik er bij jullie op terugkomen'', beloofde de topman.

In een filmpje dat vrijdag op YouTube werd geplaatst, geeft Blok aan dat het bestuur en de commissarissen van KPN het bod zullen bestuderen. Hij legt daarbij ook uit dat KPN het bod niet kan blokkeren. ,,Het is aan de aandeelhouders om er al of niet op in te gaan'', constateert Blok. Het bedrijf zal zelf bij zijn oordeel over het bod scherp letten op de belangen van zijn medewerkers, beloofde de topman verder.

Blok gaf ook aan dat KPN de geplande verkoop van E-Plus alsnog aan zijn aandeelhouders wil voorleggen. Daarvoor wordt in de komende weken een buitengewone aandeelhoudersvergadering georganiseerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen