AFN24 okt '13 09:11

Chinese rente loopt sterk op

Auteur: ANP Nieuws

PEKING (AFN) - Maatregelen van de Chinese centrale bank om de geldhoeveelheid te controleren hebben donderdag geleid tot een stevige reactie op de Chinese geldmarkt.

De korte rente steeg daarbij in het sterkste tempo van de afgelopen 4 maanden.

De Chinese centrale bank probeert met zijn maatregelen de inflatie te beteugelen, nu 's werelds op een na grootste economie weer tekenen van aantrekkende groei begint te vertonen. Dit maakt investeerders nerveus. Zij maken zich zorgen dat de kredietverlening in China, die de afgelopen jaren de groei van de investeringen en daarmee van de economie heeft aangejaagd, wordt afgeknepen.

Die zorg zorgde eerder dit jaar ook al voor onrust op de markten. Volgens de hoofdeconoom van China International Capital zijn de zorgen echter overdreven. ,,Wij gaan ervan uit dat de centrale bank zijn beleid slechts marginaal verkrapt en dat er over het algemeen sprake blijft van een neutraal monetair beleid. Het zal niet leiden tot een enorme stijging van de rente die banken aan elkaar vragen'', zei de econoom tegen de Britse krant Financial Times.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen