AFN6 aug '13 13:28Aangepast op 6 aug '13 13:50

Euro Disney voelt crisis in Zuid-Europa

Auteur: ANP Nieuws

MARNE-LA-VALLÉE (AFN) - Euro Disney, de eigenaar van onder meer het pretpark Disneyland Parijs, heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar last gehad van de slechte economische omstandigheden in met name Zuid-Europa.

EPA
EPA

Ook het slechte weer in Frankrijk speelde het bedrijf parten.

De totale omzet in de periode april tot en met juni daalde met 1,7 procent tot 352 miljoen euro. Over de eerste 9 maanden van het lopende boekjaar gerekend, namen de inkomsten wel toe, met ruim 9 procent tot 920 miljoen euro.

De pretparken van Euro Disney kregen 7 procent minder bezoekers over de vloer dan een jaar eerder. Vooral het aantal gasten uit Frankrijk, Spanje, Italië en België nam af. De gemiddelde besteding per bezoeker bleef stabiel. Een groter aantal eenmalige evenementen maakte dat de omzetdaling van de pretparken beperkt bleef tot 1 procent.

Ook de hotels van Euro Disney zaten minder vol, maar gasten gaven gemiddeld wel iets meer uit, onder meer aan eten en drinken. Ook waren hotelkamers gemiddeld wat duurder dan een jaar eerder. Er werden minder Disney-prullaria verkocht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen