AFN22 nov '13 10:30Aangepast op 22 nov '13 11:41

Amar: uitkomst bava Cryo-Save nog niet genoeg

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Grootaandeelhouder Frédéric Amar is tevreden over de uitkomst van de buitengewone aandeelhoudersvergadering waarop hij tot niet-uitvoerend bestuurder van Cryo-Save is benoemd.

,,Maar dit is nog niet genoeg'', zei hij vrijdag tegen AFN.

Volgens Amar, die via Salveo Holding bijna 30 procent van Cryo-Save bezit, is de volgende stap dat het bedrijf veranderingen doorvoert. Hij specificeerde niet welke dat precies moeten zijn. Op de vraag of hij nog steeds zelf het bestuursvoorzitterschap ambieert, zei Amar nog af te wachten ,,hoe dingen zullen gaan''.

Hij zei verder te hopen dat Cryo-Save open staat voor verandering. Maar Amar leek er niet zeker van te zijn dat dit zonder slag of stoot zal gebeuren. ,,Ik ben optimistisch over mijzelf. En ik ben optimistisch over de samenwerking met Gert-Jan van der Marel'', gaf hij aan. Van der Marel werd op de bava eveneens als niet-uitvoerend bestuurder benoemd. Over de samenwerking met de andere bestuursleden liet Amar zich verder niet uit.

Stabiel bestuur

Het bestuur van Cryo-Save, een zogenoemde one-tier board, bestaat nu uit enkel niet-uitvoerende bestuurders. Naast Amar en Van der Marel zijn dit voorzitter Walter Van Pottelberge en Ronald Lorijn. De chief commercial officer, Evi Mattil, vervult tijdelijk de functie van ceo.

Van Pottelberge liet desgevraagd aan AFN weten dat de bava van donderdag naar zijn mening ,,een stabiel bestuur'' heeft gecreëerd. Er is nu voldoende basis om ,,professioneel te werken in het belang van het bedrijf en alle stakeholders aan de uitbouw van de onderneming en geen tijd meer te verliezen aan gehakketak''.

Rechtszitting

Amar en Cryo-Save verkeerden afgelopen zomer op voet van oorlog met elkaar, waarbij het in augustus zelfs kwam tot een rechtszitting. Amar wilde in september een bava houden waarop hij zelf als nieuwe ceo had kunnen worden benoemd. Het bestuur van Cryo-Save achtte zijn geschiktheid niet bewezen. Nadat de rechter had besloten dat een bava pas in november kon worden gehouden, bereikten de partijen een overeenkomst. De uitkomst daarvan werd op de bava donderdag uitgevoerd.

De zoektocht naar een geschikte ceo gaat volgens Van Pottelberge overigens nog door. Hij hoopt dat het bureau dat daarmee is belast voor het einde van het jaar met een selectie aan kandidaten voor de functie komt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen